Áfonyás piskóta

2012-07-31
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 32 perc
  • Elkészítés: 47 perc

Megint csak az áfonya. :) Biztosan unhatjátok már, de annyira szeretem, hogy nem tudok mit tenni ellene. Ha látok szép gyümölcsöt, akkor muszáj vennem belőle.

Ezeket szerezd be:

  • 3 csésze liszt
  • 1 púpos tk szódabikarbóna
  • 1/2 tk só
  • 25 dkg barna cukor
  • 4 evőkanál sótlan vaj
  • 3/4 csésze tej
  • 2 csésze áfonya
  • 1 nagy tojás
  • 2 nagy tojásfehérje
  • 2 tk vanília

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Vajazzunk ki egy sütőformát, majd az aljába szórjunk lisztet. Egy nagy tálban keverjük össze lisztet, a szódabikarbónát és a sót.

2. Lépés

Egy kézi mixer vagy botmixer segítségével, egy közepes méretű tálban verjük fel a cukrot és a vajat kb. 3 perc alatt. Adjuk hozzá a tojást és a tojásfehérjét egy időben. Végül jöjjön bele a tej és a vanília.

3. Lépés

Öntsük össze a nedves hozzávalókat és a lisztes keveréket, és keverjük, amíg teljesen homogén lesz. Óvatosan szórjuk bele a megmosott áfonyát. Tegyük a tésztát az előkészített tortaformába és süssük k.b 30-32 perc alatt készre. Szobahőmérsékleten, porcukorral megszórva tálaljuk.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.4 / 5)

4.4 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

6 907 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szilvás lepény recept

  • Mangós piskóta

  • Gyors joghurtos-meggyes süti

  • Egyszerű meggyes piskóta

  • Lekváros-kakaós holdacska

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    168,2 kcal
  • Zsír

    2,9 g
  • Fehérje

    3,1 g
  • Szénhidrát

    33,1 g