Gyömbéres korong
2014-05-26- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
A következő recept egy barátnőmtől származik. Iszonyatosan könnyű és kávé, tea mellé is kiváló.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 8 dkg barna cukor
- 1 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tk vanília aroma
- 1 tk szódabikarbóna
- 0,5 tk só
- 1 tk fahéj
- 2 púpos tk gyömbér
- 30 dkg liszt
- forgatáshoz barna cukor
1. Lépés
Az olvasztott vajat összekeverjük a kétféle cukorral, majd hagyjuk kihűlni. Ezután hozzákeverem a tojást, a vaníliát, fahéjat, a citromhéjat, szódabikarbónát, sót és a gyömbért.
2. Lépés
Kanalanként hozzászórjuk a lisztet, majd jól összekeverjük. A tésztát becsomagoljuk, majd hűtőbe tesszük. Ennél a lépésnél akár le is fagyasztható. Legalább 1 órát hagyjuk a hűtőben.
3. Lépés
Aztán a tésztából diónyi darabokat csípünk le, gömbölyítjük, majd megforgatjuk barna cukorban. Sütőpapírra tesszük, egyenként viszonylag messze egymástól, mert sütés közben megnőnek! Lelapítjuk, majd 190C°-on 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Értékelések
(5 / 5)
5 személy értékelt
3 816 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
880 kcal -
Zsír
42.5g -
Szénhidrát
116.9g -
Fehérje
9.8g -
Koleszterin
148mg -
Cukor
57.1g