Csokis, kesudiós és áfonyás cookie
2016-11-07- Hány főre: 8
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 12 perc
- Elkészítés: 35 perc
Ezek a finom kekszek tele vannak csokoládé darabokkal, és szárított gyümölcsdarabkákkal, amik nagyon jól kiegészítik egymást.
Ezeket szerezd be:
- 100g kesudió
- 140g sótlan vaj
- 250g sima liszt
- ½ teáskanál sütőpor
- 200g porcukor
- 100g mogyoróvaj
- 1 nagy tojás
- 2 evőkanál méz
- 1/2 teáskanál só
- 50g szárított áfonya
- 200g étcsokoládé
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Tegyük a kesudiót egy serpenyőbe és pirítsuk 5-7 percig, amíg aranyszínűek lesznek. Hagyjuk lehűlni, majd durván daraboljuk fel.
2. lépés
Vajazzunk ki egy tepsit, majd fedjük be sütőpapírral. Szitáljuk össze a lisztet, a sütőport és 1/2 teáskanál sót egy nagy tálba, majd keverjük össze a cukorral. Vágjuk a vajat durva kockákra, és adjuk hozzá a keverékhez, és tegyük a mogyoróvajat is tálba. Dörzsöljük össze, amíg morzsa állagú nem lesz.
3. lépés
Tegyük a tojásokat és a mézet is a tálba, majd keverjünk belőle lágy tésztát. Jöhet hozzá a darabokra tört csoki, a kesudió és az áfonya. Csak nagyjából keverjük össze.
4. lépés
Körülbelül egy evőkanálnyi adagokat csípjünk le a tésztából, formáljunk belőle golyóformákat a két tenyerünkkel. Tegyük a tepsire őket, viszonylag messze egymástól.
5. lépés
Süssük 12-14 percig őket, amíg szép aranybarna színűk nem lesz. Ekkor tegyük őket egy rácsra hűlni, csak akkor vegyük le a sütőpapírról, amikor már eléggé lehűltek.
A tészta le is fagyasztható, így bármikor előkaphatjuk, ha mondjuk hirtelen vendégek toppannának be.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 240 megtekintés