Gombás-padlizsános spagetti

2012-12-05
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Volt itthon finom padlizsán és gomba. Az agyam erősen kattogott, hogy mit is csináljunk belőle. Ránéztem a spagetti tésztára és egyből beugrott.

Ezeket szerezd be:

  • 1 csomag Spagetti tészta
  • 20 dkg Gomba
  • 1 nagyobb Padlizsán
  • 1 db Vöröshagyma
  • Olívaolaj
  • Kakukkfű
  • Bors

1. lépés

A spagetti tésztás a szokásos módon sós vízben megfőzzük. Egy másik edényben olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát.

2. lépés

Ahogy üveges lett a hagyma, hozzáadjuk a tetszés szerint felvágott gombát, amit barnulásig pirítunk. Ha kész, akkor a kockára vágott padlizsánt is hozzákeverjük. Menet közben kakukkfűvel, sóval és borssal fűszerezzük.

3. lépés

Öntünk alá egy kis vizet, és körülbelül 15 perc alatt kis lángon az egészet pároljuk puhára. Az elkészült ragut a spagettitésztával azonnal tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5 991 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spagetti baconnel és zöldspárgával

  • Medvehagymás makaróni baconnel és paradicsommal

  • Vega olasz kagylótészta

  • Cukkinis paradicsomos zöldpestos penne mozzarellával

  • Zöldséges makarónis csirkemell

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    950 kcal
  • Összes Zsír

    20,4 g
  • Koleszterin

    183 mg
  • Szénhidrát

    160,9 g
  • Cukor

    9,4 g
  • Fehérje

    34,7 g