Gombás-padlizsános spagetti
2012-12-05- Típus: Szénhidrát nap, Zöldséges tészták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Volt itthon finom padlizsán és gomba. Az agyam erősen kattogott, hogy mit is csináljunk belőle. Ránéztem a spagetti tésztára és egyből beugrott.
Ezeket szerezd be:
- 1 csomag Spagetti tészta
- 20 dkg Gomba
- 1 nagyobb Padlizsán
- 1 db Vöröshagyma
- Olívaolaj
- Kakukkfű
- Só
- Bors
1. lépés
A spagetti tésztás a szokásos módon sós vízben megfőzzük. Egy másik edényben olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát.
2. lépés
Ahogy üveges lett a hagyma, hozzáadjuk a tetszés szerint felvágott gombát, amit barnulásig pirítunk. Ha kész, akkor a kockára vágott padlizsánt is hozzákeverjük. Menet közben kakukkfűvel, sóval és borssal fűszerezzük.
3. lépés
Öntünk alá egy kis vizet, és körülbelül 15 perc alatt kis lángon az egészet pároljuk puhára. Az elkészült ragut a spagettitésztával azonnal tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
6 174 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
950 kcal -
Összes Zsír
20,4 g -
Koleszterin
183 mg -
Szénhidrát
160,9 g -
Cukor
9,4 g -
Fehérje
34,7 g