Gesztenyés palacsinta

2013-06-05
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Az amerikai palacsintát egyszerűen nem lehet megunni. El is terveztem, hogy hétvégén ezzel lepem meg a Kedvesem. :)

Ezeket szerezd be:

  • 200 g gesztenyepüré
  • 1 nagy pohár joghurt
  • 2 evőkanál méz
  • 200 ml tej
  • 2 tojás
  • 150 g liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 100 ml olaj

1. Lépés

A gesztenyepürét a palacsinta elkezdése előtt nem árt kivenni a fagyasztóból. Az a jó, ha kicsit szobahőmérsékleten hagyjuk állni. Amikor nagyjából felengedett, akkor egy villával összenyomkodjuk.

2. Lépés

Ezután jöhet hozzá a joghurt, a tej, a liszt, a tojások, a méz, a szódabikarbóna, vaníliás cukor és olaj. A tésztát keverjük fel egy robotgéppel, legyen teljesen folyós állaga, de nem baj, ha kicsit sűrűbb, mint a hagyományos palacsintának.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3 023 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pizzasonkás-sajtos szendvics

  • Angol muffin recept

  • Sonkával és sajttal töltött bundáskenyér

  • Alma-répa-sütőtök smoothie

  • Spárgás sült sonka tükörtojással és krumplival

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    573 kcal
  • Zsír

    28g
  • Szénhidrát

    70.4g
  • Fehérje

    10.6g