Fokhagymás lecsó
2013-04-19- Típus: Karcsúsító ételek, Lecsó receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Ahány ház annyi szokás és ez szerintem ugyanígy van a lecsóval is. A mamámék kaliforniai paprikával és vegásan készítik, nekem ez a fajta is nagyon ízlik.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg Kaliforniai Paprika
- 1 kg Paradicsom
- 2 db Vöröshagyma
- 4 gerezd Fokhagyma
- 1 kiskanál Cukor
- Só
- 1,5 dl Olaj
1. lépés
Olajon elkezdjük pirítani az apróra vágott vöröshagymát. Miközben szépen pirul a hagyma, hozzákeverjük a fokhagymanyomón elintézett fokhagymát is.
2. lépés
Amikor üvegesre pároltuk a hagymát, akkor hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát. Rátesszük a fedőt és körülbelül 10-15 percig főzzük úgy.
3. lépés
Ezután beletesszük a meghámozott, felaprított paradicsomot, cukorral és sóval ízesítjük, majd kis lángon az egészet készre főzzük.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 340 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
458 kcal -
Összes Zsír
35,8 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
31,9 g -
Cukor
20,4 g -
Fehérje
5,4 g