Fordított alma torta – Torte tatin
2014-07-16- Típus: Különleges torták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 5
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 60 perc
Ha valaki gyorsan valami édesre vágyik, vagy csak egy egyszerű tortát szeretne elkészíteni, akkor ez a desszert jó választás :)
Ezeket szerezd be:
- 60 dkg alma
- 3,5 dkg vaj
- 6 dkg cukor
- fél csomag leveles tészta
- Ízlés szerint fagyi, vagy jégkrém
1. Lépés
Az almát nyolcfelé vágjuk (nem kell meghámozni). Egy nagy serpenyőbe belekockázzuk a vajat és beleszórjuk a cukrot. Beletesszük az almacikkeket, aztán lassú tűzön főzni kezdjük, amíg az alma karamellizálódik. Az alma párolási ideje legalább negyed óra kis lángon.
2. Lépés
A serpenyőt közben csak rázogatni szabad, nehogy összetörjük a gyümölcsszeleteket. Akkor jó az alma, ha borostyán színű lesz és olyan áttetsző, mint a borostyán. Közben kinyújtjuk a tésztát és előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra.
3. Lépés
A megpárolt almát levesszük a tűzről.
Egy hőálló tálba öntjük az almát úgy, hogy az teljesen befedje az alját. A forma alját érdemes sütőpapírral kibélelni teflon forma esetében.
4. Lépés
A tésztából akkora körlapot vágunk, ami beborítja a tálat. A korongot az alma tetejére tesszük, a széleit kicsit lenyomkodjuk a tál fala mellé. A tésztát villával többször megszurkáljuk.
5. Lépés
A tortát betesszük az előmelegített sütőbe kb. 10 percre, amíg a tészta megsül. Sütés után a formában hagyjuk 10 percre. Aztán egy tálra borítjuk úgy, hogy a tálat az edényünk tetejére tesszük és egy gyors mozdulattal megfordítjuk.
Fagyival, jégkrémmel tálalhatjuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 726 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
433 kcal -
Zsír
24.7g -
Szénhidrát
51.1g -
Fehérje
3.7g -
Koleszterin
15mg -
Cukor
24.9g