Fehérboros sárgadinnye leves kefirrel, fagylalttal
2013-08-04- Típus: Gyümölcslevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 15 perc
Ízlés dolga, hogy valaki hideg levesnek, vagy desszertnek fogyasztja.
Ezeket szerezd be:
- 1/2 sárgadinnye
- 1 dl kaukázusi kefir
- 1 dl tej
- 1 dl muskotályos bor
- 1 tk méz
- 1/2 citrom
- 5 mentalevél
- kevés gyömbér
- porcukor tetszés szerint
- 1 szál mentavirág
- 2x2 gombóc vanília fagylalt
- 1x2 gombóc eper fagylalt
1. lépés
A dinnyét megfelezem, magját és héját eltávolítom, a húsát nagyobb darabokra vágom, a gyömbért, mentalevelet aprítom, beleteszem a keverőedénybe.
2. lépés
Beleöntöm a citrom kifacsart levét, s a többi hozzávalót. Botmixerrel összekeverem, néhány órára hűtőszekrénybe teszem.
3. lépés
Amikor már jól lehűlt, kehelybe öntöm, s nyomok rá 2 gombóc vanília és 1 gombóc eper fagylaltot, díszítem mentalevéllel, s teszek bele szívószálat.
Értékelések
(3 / 5)
2 személy értékelt
3 239 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
108 kcal -
Zsír
3.4g -
Szénhidrát
14.2g -
Fehérje
3.4g