Epres-banános torta
2014-05-07- Típus: Gyümölcstorta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 12
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
A 28. házassági évfordulónkra sütöttem, a feleségem nagyon örült ennek a finom gyümölcsös tortának.
Ezeket szerezd be:
- A tésztához:
- 10 tojás
- 10 evőkanál cukor
- 10 evőkanál finomliszt
- 1/2 cs sütőpor
- 2 csapott ek kakaópor
- 4 db banán
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 cs vaníliás cukor
- A krémhez:
- 4 dl tej
- 1 cs vaníliás puding
- 4 evőkanál cukor
- 25 dkg margarin
- 3 ek porcukor
- 6-8 szem eper
- A tetejére:
- 2,5 dl tejszín
- tortadara vagy reszelt étcsoki
- eper, banán
1. Lépés
A tortaformát /az enyém 28-cm/ kibéleljük sütőpapírral, megszórjuk zsemlemorzsával. A banánokat felszeleteljük, kirakjuk vele a tortaforma alját és megszórjuk vaníliás cukorral.
2. Lépés
A lisztből, tojásból a cukorral és a sütőporral a szokásos módon piskótatésztát keverünk. A fele tésztát a banánokra öntjük, elsimítjuk. A másik felébe óvatosan belekeverjük a kakaóport, majd ezt is a formába öntjük. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
3. Lépés
Egy tálcára borítjuk a tésztát az aljával felfelé. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk hűlni. Közben megfőzzük a vaníliás pudingot a cukorral. A margarint felolvasztjuk és kanalanként hozzákeverjük a langyosra hűlt pudingot.
4. Lépés
A tésztát lapjával kettévágjuk és a krémet a tésztára kenjük. Rátesszük a szeletekre vágott epret majd a másik lapot. A tejszínt kemény habbá verjük, megkenjük vele a sütink tetejét és megszórjuk tortadarával vagy reszelt csokival.
5. Lépés
Félbevágott eperrel és karikára vágott banánnal, citromfűvel díszítjük. Szeletelés előtt tegyük a hűtőbe egy-két órára.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
5 084 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
405 kcal -
Zsír
21.7g -
Szénhidrát
48.7g -
Fehérje
6.4g -
Koleszterin
140mg -
Cukor
37.2g