Málnás-mandulás torta
2015-09-17- Típus: Gyümölcstorta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 60 perc
Ha van a mélyhűtőnkben maradék málna, akkor ez a recept tökéletes egy ebéd utáni nassoláshoz.
Ezeket szerezd be:
- 140g őrölt mandula
- 140g lágy vaj
- 140g porcukor
- 140g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojás
- 1 teáskanál vanília-kivonat
- 250g málna
- 2 evőkanál mandula pehely
- porcukor
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180C°-ra és vajazzunk ki egy 20cm-es tortaformát. Keverjük össze az őrölt mandulát, a vajat, cukrot, lisztet, sütőport, tojást és a vanília-kivonatot egy robotgépben.
2. Lépés
Öntsük bele a tészta felét a formába, egy fakanállal simítsuk el a tetejét. Szórjuk meg a málnával, majd a tészta másik felét öntsük rá. Szórjuk meg egy kis mandulával és süssük 50 percig, amíg aranybarnára sül a teteje.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 309 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
411 kcal -
Zsír
28g -
Szénhidrát
35g -
Fehérje
8g -
Só
0.5g -
Cukor
21g