Málnás-mandulás torta

2015-09-17
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Ha van a mélyhűtőnkben maradék málna, akkor ez a recept tökéletes egy ebéd utáni nassoláshoz.

Ezeket szerezd be:

  • 140g őrölt mandula
  • 140g lágy vaj
  • 140g porcukor
  • 140g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 250g málna
  • 2 evőkanál mandula pehely
  • porcukor

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180C°-ra és vajazzunk ki egy 20cm-es tortaformát. Keverjük össze az őrölt mandulát, a vajat, cukrot, lisztet, sütőport, tojást és a vanília-kivonatot egy robotgépben.

2. Lépés

Öntsük bele a tészta felét a formába, egy fakanállal simítsuk el a tetejét. Szórjuk meg a málnával, majd a tészta másik felét öntsük rá. Szórjuk meg egy kis mandulával és süssük 50 percig, amíg aranybarnára sül a teteje. 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

5 309 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Erdei gyümölcsös-tejszínes csokitorta

  • Szilvás túrótorta

  • Málnás-csokis mousse torta

  • Angol almatorta

  • Karácsonyi almatorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    411 kcal
  • Zsír

    28g
  • Szénhidrát

    35g
  • Fehérje

    8g
  • 0.5g
  • Cukor

    21g