Gluténmentes citromtorta
2014-06-04- Típus: Citromtorta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Egy különleges és meglepő hozzávalóval készül a következő torta, de nem kell megijedni, isteni!
Ezeket szerezd be:
- 200g vaj
- 200g porcukor
- 4 tojás
- 175g őrölt mandula
- 250g főtt tört burgonya
- 3 citrom reszelt héja
- 2 teáskanál sütőpor
- Máz:
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 citrom leve
1. Lépés
Melegítsük fel a sütőt 180C°-ra. Vajazzunk ki egy 20 cm-es kerek tortaformát, majd béleljük ki sütőpapírral. Verjük fel a cukrot és a vajat, amíg könnyű és puha krémet kapunk, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat.
2. Lépés
Keverjük bele a mandulát, a tört burgonyát, reszelt citromhéjat és a sütőport. Kanalazzuk a tésztát a formába, majd süssük 40-45 percig. Tűpróbával ellenőrizzük.
3. Lépés
Ezután tegyük ki egy rácsra, hűtsük 10 percig. A mázhoz keverjük össze a kristálycukrot és a citromlevet, majd öntsük le a süteményt. Kihűlés után szeletelhető.
Értékelések
(3.3 / 5)
4 személy értékelt
10 903 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
514 kcal -
Zsír
36g -
Szénhidrát
41g -
Fehérje
9g -
Só
0.88g -
Cukor
35g