Eperpudingos szelet
2014-07-31- Típus: Gyümölcstorta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 40 perc
Eperszezonban a friss eperszemekből készült süteménynél nincsen finomabb.
Ezeket szerezd be:
- A tészta hozzávalói:
- 5 tojás
- 12 deka cukor
- 12 deka liszt
- 5 deka darált dió
- fél deci olaj
- 5 deka olvasztott margarin
- fél csg sütőpor
- Krém hozzávalói:
- 25 deka eper
- 2csg epres pudingpor
- 7 deci tej
- 6 deka cukor
- 4 deci tejszín
- 4 deka porcukor
1. Lépés
A tojásokat szétválasztom. A sárgáját fele kristálycukorral, az olajjal, csipet sóval és a kicsit felolvasztott margarinnal habosra kikeverem.
A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem.
2. Lépés
A sárga masszához hozzáadom a felvert fehérjét, majd a sütőporos lisztet és a darált diót. 170 fokos sütőpapiros sütőlapon megsütöm.
Közben elkészítem a krémet.
3. Lépés
A pudingokat a tejjel, s cukorral a szokásos eljárással felfőztem, majd kihűtöttem. A tejszínt fixálóval és a porcukorral felvertem.
A kihűlt pudinggal a hab 1/3 részével összekevertem.
4. Lépés
Az eperszemeket nagyon apróra összevágtam és a krémbe kevertem. A megmaradt 2/3-ad résszel töltöm és díszítek.
Amikor a tészta már sülés után kihűlt két lapot vágok belőle.
5. Lépés
Az alsó lapra először az epres habbal kevert pudingos krémet teszem, két kanállal kihagyok belőle a tészta tetejére.
Erre teszem a sima tejszínhabot.
A másik lapot a krémre teszem, erre nyomom a két kanál krémet habrózsával, végül olvasztott csokival díszítem.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
4 403 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
460 kcal -
Zsír
27.1g -
Szénhidrát
50.1g -
Fehérje
7.3g -
Koleszterin
110mg -
Cukor
30.1g