Eperpudingos szelet

2014-07-31
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Eperszezonban a friss eperszemekből készült süteménynél nincsen finomabb.

Ezeket szerezd be:

  • A tészta hozzávalói:
  • 5 tojás
  • 12 deka cukor
  • 12 deka liszt
  • 5 deka darált dió
  • fél deci olaj
  • 5 deka olvasztott margarin
  • fél csg sütőpor
  • Krém hozzávalói:
  • 25 deka eper
  • 2csg epres pudingpor
  • 7 deci tej
  • 6 deka cukor
  • 4 deci tejszín
  • 4 deka porcukor

1. Lépés

A tojásokat szétválasztom. A sárgáját fele kristálycukorral, az olajjal, csipet sóval és a kicsit felolvasztott margarinnal habosra kikeverem.
A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem.

2. Lépés

A sárga masszához hozzáadom a felvert fehérjét, majd a sütőporos lisztet és a darált diót. 170 fokos sütőpapiros sütőlapon megsütöm.
Közben elkészítem a krémet.

3. Lépés

A pudingokat a tejjel, s cukorral a szokásos eljárással felfőztem, majd kihűtöttem. A tejszínt fixálóval és a porcukorral felvertem.
A kihűlt pudinggal a hab 1/3 részével összekevertem.

4. Lépés

Az eperszemeket nagyon apróra összevágtam és a krémbe kevertem. A megmaradt 2/3-ad résszel töltöm és díszítek.
Amikor a tészta már sülés után kihűlt két lapot vágok belőle.

5. Lépés

Az alsó lapra először az epres habbal kevert pudingos krémet teszem, két kanállal kihagyok belőle a tészta tetejére.
Erre teszem a sima tejszínhabot.
A másik lapot a krémre teszem, erre nyomom a két kanál krémet habrózsával, végül olvasztott csokival díszítem.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 403 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Erdei gyümölcsös-tejszínes csokitorta

  • Szilvás túrótorta

  • Málnás-mandulás torta

  • Málnás-csokis mousse torta

  • Angol almatorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    460 kcal
  • Zsír

    27.1g
  • Szénhidrát

    50.1g
  • Fehérje

    7.3g
  • Koleszterin

    110mg
  • Cukor

    30.1g