Lime-os panna cotta recept
2012-04-15- Típus: Panna cotta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
A panna cotta Észak-Olaszországból származó édes, fényes felületű puding recept. Sokfajta ízesítésben készíthető, az egyik kedvencem ez a lime-os verzió.
Ezeket szerezd be:
- 2,5 dl tej
- 7 dl tejszín
- 1 lime leve és reszelt héja
- 15 dkg cukor
- 2,5 kiskanál zselatinpor
- 1 kiskanál vanília aroma
- menta levél
Recept elkészítés
1. A tejszínt a tej háromnegyedével, a cukorral forralni kezdjük, míg a cukor fel nem oldódik, majd levesszük a tűzről és legalább 10 percig állni hagyjuk.
2. A maradék tejet felhevítjük, majd beleszórjuk a zselatint és simára keverjük.
3. A tejszínt újból felforraljuk, hozzáadjuk a zselatinos keveréket, bele reszeljük egy lime héját, és csöpögtetünk bele 2 evőkanál lime levet, hozzáöntjük a vanília aromát. Addig keverjük, míg minden egyenletesen elkeveredik. Kis pudingos tálakba vagy sütőformákba öntjük. Legalább 4 órát hagyjuk állni a hűtőben.
Tálalás előtt meleg vízbe áztatjuk kb. 3 percre, majd a sütőformák oldalát ütögetve kistányérokra borítjuk. A tetejére lime-t reszelünk és mentalevéllel díszítjük.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 468 megtekintés