Egyszerű buggyantott tojás
2012-08-15- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 10 perc
A legjobb és legegészségesebb elkészítési módja a tojásnak, ha semmilyen zsiradékot nem használunk, a buggyantott tojás. Ehhez a recepthez egy kis ügyesség kell, nem biztos, hogy elsőre sikerülni fog.
Ezeket szerezd be:
- 4 tojás
- 1 evőkanál ecet
- 1/8 teáskanál só
- 1/8 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- víz
1. Lépés
Töltsünk meg egy kis fazekat vízzel, és enyhén forraljuk fel. Közben törjük fel a tojást egy kis tálban. Így könnyebben tudjuk szépen belecsúsztatni majd a vízbe, anélkül, hogy a tojás szétesne vagy szétfolyna.
2. Lépés
Amikor a víz felforrt, adjuk hozzá az ecetet. Az ecettel a tojásfehérje hamarabb megdermed. Használjuk most a kezünket, egy habverővel erőteljesen keverjük fel a vizet, majd csúsztassuk a tojást a vízben keletkező örvénybe. Ez segíteni fog, hogy a tojás megtartsa az alakját, amikor először ér a vízbe.
3. Lépés
Fedjük le az edényt, kapcsoljuk le a hőt, és várjunk 5 percig. Közben akár elkezdhetünk megpirítani egy pirítóst a reggelihez. Használjunk egy mélyebb kanalat, hogy kiemeljük a tojást a vízből, majd tegyük egy papírtörlőre és hagyjuk lefolyni.
Ezzel a módszerrel a tojássárgája még lágy lesz, de a fehérje rész kemény. Helyezzük a tojást a pirítósra, majd megszórjuk sóval és borssal.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
5 568 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
122 kcal -
Összes Zsír
6 g -
Szénhidrát
10,4 g -
Fehérje
10,3 g