Mandulás-citromos torta

2013-04-05
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

Húsvét, Karácsony, Születésnap… bármilyen ünnepségen megállja a helyét a következő sütemény.

Ezeket szerezd be:

  • 2 citrom
  • 5 tojás
  • 200 g kristálycukor
  • 200 g darált mandula
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk vanília aroma
  • 2-3 evőkanál mandulapehely
  • porcukor

1. lépés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, majd egy közepes tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A citromok héját lereszeljük, majd a levüket kifacsarjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük 10 dkg cukorral.

2. lépés

Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra keverjük a többi cukorral. Hozzáadjuk a citromlevet és héját, a fahéjat, a vanília aromát és a darált mandulát. Óvatos mozdulatokkal a tojáshabot is hozzákeverjük. A tésztát a formába öntjük, majd a tetejét megszórjuk mandulapehellyel.

A sütemény körülbelül 50 percig sütjük, félidőnél fóliával letakarjuk.

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

6 768 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gyors mandulatorta

  • Mandulakrémes torta

  • Narancsos mézeskalács torta

  • Csokis-mandulás torta liszt nélkül

  • Mandulás-narancsos torta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    299 kcal
  • Zsír

    16.2g
  • Szénhidrát

    32.8g
  • Fehérje

    9.4g