Chilis makaróni
2012-11-19- Típus: Szénhidrát nap, Zöldséges tészták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 30 perc
A makarónit csak addig ismertem kizárólag paradicsomos változatban, amíg az egyik barátomnál meg nem kóstoltam ezt.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg Makaróni tészta
- 1-2 szárított Chilipaprika
- 2 db piros húsú Paprika
- 1 gerezd Fokhagyma
- 1 kiskanál Citromlé
- 1 evőkanál Olívaolaj
1. lépés
A makaróni tésztát feltesszük citromos vízbe főni, ha elkészült leszűrjük.
2. lépés
Egy másik edényben felhevítjük az olajat, majd a chilipaprikát megpirítjuk rajta. A pirítás elvileg elég ha 2-3 percig tart. Akkor lesz jó, amikor chili egészen fekete. Ha kész, akkor merjük ki az olajból a paprikát és dobjuk ki, ha nincs rá szükségünk.
3. lépés
Ebbe a chilis olajba beletesszük az apróra vágott paprikát és a zúzott fokhagymát. Addig pároljuk egybe, amíg a paprika megpuhul. Elkészültével, csak hozzákeverjük a tésztához és tálalhatunk is.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 831 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
533 kcal -
Összes Zsír
10,8 g -
Koleszterin
110 mg -
Szénhidrát
90,2 g -
Cukor
5,2 g -
Fehérje
18,3 g