Keserű csokitorta (liszt nélkül)
2013-01-02- Típus: Csokoládétorta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:30 p
A csokitortánál nincs jobb. Hátha még 70% -os csokoládéból készítjük. :)
Ezeket szerezd be:
- 200 g étcsokoládé (min. 70%-os)
- 7 evőkanál sózatlan vaj
- 126 g cukor
- 6 tojás
- 320 g őrölt mandula
- csipet fahéj
- 2-3 evőkanál tej
1. Lépés
Törjük kisebb-nagyobb darabokra a csokoládét, majd egy kis lábasban kevéske tejjel olvasszuk fel. Figyeljünk oda, nehogy leégjen, ezért nem kell nagy fokon! Tegyük félre hűlni.
Habverővel, robotgéppel dolgozzuk össze a vajat és a cukrot, hogy szép fényes állaga legyen.
2. Lépés
Adjuk hozzá az összes tojássárgáját a vajas keverékhez, és dolgozzuk el jól. Adjuk hozzá az olvasztott csokoládét is. Ezután jöhet bele az őrölt mandula, a fahéj, azt is keverjük bele egyenletesen. A tojásfehérjéket egy külön tálban verjük kemény habbá, majd óvatos mozdulatokkal keverjük hozzá a tésztához.
3. Lépés
Vajazzunk ki jól egy tortaformát, majd öntsük bele a tésztát, egyengessük el a tetejét. Süssük a süteményt előmelegített sütőben (165-170°C) körülbelül egy órát, amíg a sütemény kezd elválni az oldalától. Távolítsuk el a tortát a formából és hagyjuk teljesen lehűlni.
Tálalhatjuk fagylalttal, tejszínhabbal lefújva, de lekvárral megkenve is isteni.
Értékelések
(4.3 / 5)
6 személy értékelt
7 220 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
538 kcal -
Zsír
37.5g -
Szénhidrát
41.1g -
Fehérje
12.4g