Keserű csokitorta (liszt nélkül)

2013-01-02
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

A csokitortánál nincs jobb. Hátha még 70% -os csokoládéból készítjük. :)

Ezeket szerezd be:

  • 200 g étcsokoládé (min. 70%-os)
  • 7 evőkanál sózatlan vaj
  • 126 g cukor
  • 6 tojás
  • 320 g őrölt mandula
  • csipet fahéj
  • 2-3 evőkanál tej

1. Lépés

Törjük kisebb-nagyobb darabokra a csokoládét, majd egy kis lábasban kevéske tejjel olvasszuk fel. Figyeljünk oda, nehogy leégjen, ezért nem kell nagy fokon! Tegyük félre hűlni.

Habverővel, robotgéppel dolgozzuk össze a vajat és a cukrot, hogy szép fényes állaga legyen.

2. Lépés

Adjuk hozzá az összes tojássárgáját a vajas keverékhez, és dolgozzuk el jól. Adjuk hozzá az olvasztott csokoládét is. Ezután jöhet bele az őrölt mandula, a fahéj, azt is keverjük bele egyenletesen. A tojásfehérjéket egy külön tálban verjük kemény habbá, majd óvatos mozdulatokkal keverjük hozzá a tésztához.

3. Lépés

Vajazzunk ki jól egy tortaformát, majd öntsük bele a tésztát, egyengessük el a tetejét. Süssük a süteményt előmelegített sütőben (165-170°C) körülbelül egy órát, amíg a sütemény kezd elválni az oldalától. Távolítsuk el a tortát a formából és hagyjuk teljesen lehűlni.

Tálalhatjuk fagylalttal, tejszínhabbal lefújva, de lekvárral megkenve is isteni.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

7 220 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Villámgyors csokis-mandulás torta

  • Csokoládétorta Gizitől

  • Csokis körtetorta liszt nélkül

  • Isteni csokitorta gyümölcsökkel

  • Tejszínes csokitorta diólisztből

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    538 kcal
  • Zsír

    37.5g
  • Szénhidrát

    41.1g
  • Fehérje

    12.4g