Csokoládés palacsinta
2013-06-27- Típus: Palacsinta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2-4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Szezonális gyümölcsök, mint az eper tökéletesen kiegészíti a csokoládés palacsintát, de bátran pórbáljuk mással is!
1 csésze mérete: 250ml
Ezeket szerezd be:
- Palacsinta tészta:
- 0,5 liter tej
- 2 csésze liszt
- 100 g étcsokoládé
- csipet só
- 1 tojás
- 100ml olaj
- Töltelék:
- 400 g túró
- 500 g eper
- 1 evőkanál kristálycukor
- Tetejére:
- porcukor
1. Lépés
Az epret jól mossuk meg, majd töröljük át egy papírtörlővel. Vegyük le a szárakat. Tegyünk el néhány szemet a tálaláshoz (mondjuk egy maréknyit), a többit keverjük össze a túróval és a cukorral egy robotgépben. Fedjük le a tölteléket és tegyük hűtőbe.
2. Lépés
Törjük a csokoládét darabokra, és tegyük egy hőálló tálba. Ezután helyezzük az edényt egy fazék fortyogó víz fölé, majd keverjük addig, amíg a csokoládé megolvad. Vegyük le a tűzről és tegyük félre kihűlni.
3. Lépés
Szitáljuk a lisztet egy tálba. Tegyük hozzá a tojást, a tejet és a többi hozzávalóval együtt készítsük el a palacsinta tésztát. A legvégén jöhet bele az olvasztott csokoládé. Keverjük a tésztát simára.
4. Lépés
Vegyünk elő egy serpenyőt, majd a szokott módon süssünk ki vékony palacsintákat.
Ezután vegyük ki a tölteléket a hűtőből, töltsük meg a palacsintákat, a tetejére tegyünk eperszeleteket. Tekerjük fel, vagy hajtogassuk szép formásra. Porcukorral leszórva tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 123 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
570 kcal -
Zsír
12.5g -
Szénhidrát
84.7g -
Fehérje
27.2g