Sajttal-sonkával töltött rántott tökvirág
2014-04-03- Típus: Bundázott zöldségek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Nőtt egy tök a kertünkben, pedig nem ültettük, s virágozni kezdett. Már vagy 6 méter hosszú, s több oldalhajtása is van. Tele van virággal és kis tökkel. Nos, két kicsit beáldoztam, de viszont nagyon finomat készítettem belőlük!
Ezeket szerezd be:
- 2 db kisebb tök (virággal és töklevéllel)
- 2 szelet füstölt sonka
- 2 db lapkasajt
- 1 db paradicsom
- 3 db újkrumpli
- 1 db tojás
- 1-2 evőkanál liszt
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
- olívaolaj (citromos)
- 1 szál petrezselyem
1. lépés
A krumplit félig megfőzöm.
2. lépés
A tökvirágot megmosom, vízbe teszem egy kis időre, majd beleteszem a sajtlapba tekert sonkát, beleforgatom a sózott, borsozott, lisztes tojásba, s bő olajban megsütöm a főtt krumplival együtt.
3. lépés
Tálaláskor a tányérra helyezett töklevélre teszem, rakok köré paradicsomszeleteket és 3 db sült krumplit.
4. lépés
A paradicsomokra, krumplikra szórok fokhagyma-petrezselyem fűszerkeveréket, locsolok rá citromos olívaolajat, a krumplikra vágok petrezselyemlevelet.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 615 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
948 kcal -
Zsír
25,1 g -
Koleszterin
217 mg -
Szénhidrát
152,5 g -
Cukor
25,7 g -
Fehérje
37,6 g