Csokis mogyorós palacsintatorta

2014-07-02
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 25 perc

A palacsinta sokféle ízzel és formában készíthető. Nálunk a család kedvence. Ezúttal egy tortát készítettem belőle.

Ezeket szerezd be:

  • A palacsinta hozzávalói:
  • 30 deka liszt
  • 1 egész tojás
  • csipet só
  • 2 deci tej
  • 3 deci szódavíz
  • 1 deci étolaj
  • Töltelék:
  • 2csg csokis puding
  • 7 deci tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 banán, vagy más gyümölcs
  • 5 deka pörkölt mogyoró
  • 1 evőkanál kakaópor

1. Lépés

A palacsinta hozzávalóit csomómentesre kikeverem a langyosított étolajjal együtt, majd forró palacsinta sütőben kisütöm. Amikor sütöm a palacsintákat már nem kell olajozni a sütőt.

2. Lépés

A pudingot a szokásos eljárással elkészítem, belekeverem a kakaóport is.
A palacsintákat a pudinggal megtöltöm, az apróra összetört pörkölt mogyorót a pudingra szórom.
Ráteszek egy másik palacsintát is és ezt így folytatom, amíg a puding és a mogyoró elfogy.

3. Lépés

Tört pörkölt mogyoróval, citromfűvel és banánnal díszítem. Hűtőbe teszem és pár óra hűtés után szelem fel.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 326 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Nutellás-mézes palacsinta

  • Ananászos és banános palacsinta

  • Fahéjas palacsinta mogyoróvajjal, banánnal és eperrel

  • Túrós-tejfölös palacsinta mazsolával és narancshéjjal

  • Zabpelyhes palacsinta karamellizált almával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    621 kcal
  • Zsír

    24.6g
  • Szénhidrát

    87.4g
  • Fehérje

    14.4g
  • Koleszterin

    40mg
  • Cukor

    38.5g