Csokis mogyorós palacsintatorta
2014-07-02- Típus: Palacsinta
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 25 perc
A palacsinta sokféle ízzel és formában készíthető. Nálunk a család kedvence. Ezúttal egy tortát készítettem belőle.
Ezeket szerezd be:
- A palacsinta hozzávalói:
- 30 deka liszt
- 1 egész tojás
- csipet só
- 2 deci tej
- 3 deci szódavíz
- 1 deci étolaj
- Töltelék:
- 2csg csokis puding
- 7 deci tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 banán, vagy más gyümölcs
- 5 deka pörkölt mogyoró
- 1 evőkanál kakaópor
1. Lépés
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre kikeverem a langyosított étolajjal együtt, majd forró palacsinta sütőben kisütöm. Amikor sütöm a palacsintákat már nem kell olajozni a sütőt.
2. Lépés
A pudingot a szokásos eljárással elkészítem, belekeverem a kakaóport is.
A palacsintákat a pudinggal megtöltöm, az apróra összetört pörkölt mogyorót a pudingra szórom.
Ráteszek egy másik palacsintát is és ezt így folytatom, amíg a puding és a mogyoró elfogy.
3. Lépés
Tört pörkölt mogyoróval, citromfűvel és banánnal díszítem. Hűtőbe teszem és pár óra hűtés után szelem fel.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 326 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
621 kcal -
Zsír
24.6g -
Szénhidrát
87.4g -
Fehérje
14.4g -
Koleszterin
40mg -
Cukor
38.5g