Csirkés-kapribogyós tésztasaláta
2013-05-14- Típus: Húsos tészták, Tésztasaláta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
A tésztasaláta nagyon laktató étel, főleg ha csirkemellel készítjük.
Ezeket szerezd be:
- 100 g tészta (csokornyakkendő vagy fusilli)
- 3-4 nagyobb gomba
- 1 kaliforniai paprika
- 100 g csirkemell
- 2 evőkanál kapribogyó
- tetszőleges fűszer (bazsalikom, oregánó, majoránna)
- Mártás:
- 2 evőkanál sima joghurt
- 1/2 teáskanál dijoni mustár
- 1 evőkanál majonéz
- só, bors
- 100 g reszelt sajt
1. Lépés
Főzzük ki a tésztát enyhén sós, bő vízben, majd szűrjük le és tegyük félre. Mossuk át a csirkemellet, távolítsuk el róla az inas, zsíros részeket, majd vágjuk kockákra. Megszórjuk sóval és borssal.
2. Lépés
Melegítsünk egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajat, majd adjuk hozzá a paprikát és a szeletere vágott gombát. Kicsit kapassuk meg, majd jöhet hozzá a csirkemell. Forgassuk át és pirítsuk meg kedvenc fűszereinkkel a csirkét. Én oregánót és bazsalikomot szoktam használni, de tökéletesen megteszi valamilyen grillcsirke fűszer, majoránna vagy gyros fűszer.
3. Lépés
A kapribogyót öblítsük le, majd tetszés szerint vágjuk kis kockákra vagy csak félbe. Keverjük hozzá a csirkéhez, majd le is vehetjük a tűzről.
Keverjük össze a mártás összetevőit egy tálban. A csirkés-gombás feltétet keverjük össze a tésztával, illetve locsoljuk le a mártással. Nagyjából forgassuk össze, majd tálalásig hűtőben tároljuk.
Szolgáljuk reszelt sajttal leszórva.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 786 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
172 kcal -
Zsír
5.4g -
Szénhidrát
16.7g -
Fehérje
13.9g