Csípős Tofu recept
2012-05-19- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Ropogós tofu édes-csípős szósszal. Ez a recept csak azoknak ajánlott, akik szeretik a csípős ételeket.
Ezeket szerezd be:
- 1 comag tofu
- 5 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 kiskanál só és bors
- 1 csésze húsleves
- 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 evőkanál reszelt gyömbér
- 1 csésze barna cukor
- 6 evőkanál rizsecet
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1/4 teáskanál chili
- szabadon választott zöldség (metélőhagyma, borsó, kaliforniai paprika, paradicsom, répa)
- 1 chili paprika
1. Lépés
Öblítsük le, majd szárazra töröljük a tofut. Vágjuk 1 cm-es kockákra.
2. Lépés
Tegyünk egy kis olajat a serpenyőbe és kezdjük el melegíteni. Keverjük össze a kukoricakeményítőt sóval és borssal. Forgassuk meg benne tofut és forró olajban süssük ki, amíg aranybarna és ropogós lesz. Ha kész, szedjük ki egy papírtörlőre, hogy az felszívja a felesleges olajat.
3. Lépés
Rakjuk bele az olajos serpenyőbe az apróra vágott paprikát, paradicsomot, répát, a fokhagymát és barnítsuk meg.
4. Lépés
Öntsük hozzá a húslevest, a barna cukrot, gyömbért, a rizsecetet, chilit, majd forraljuk fel.
5. Lépés
10 perc után csökkentsük a hőt és pároljuk. Adjunk hozzá 2 evőkanál kukoricakeményítő, keverjük, ameddig besűrűsödik.
6. Lépés
Tegyük hozzá a sült tofut a keverékhez. Vegyük le a tűzről és párolt rizzsel tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
6 792 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
373,7 kcal -
Összes zsír
4,9 g -
Szénhidrát
72,6 g -
Fehérje
14,6 g