Császármorzsa recept
2012-05-26- Típus: Morzsák, Reggeli
- Nemzetiség: Hungarikum, Osztrák
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 50 perc
A császármorzsa egy még az osztrák-magyar monarchiából származó édesség, ami palacsinta tésztából készül. Ezt az alapreceptet bátran készíthetjük gyümölcsökkel, lekvárral vagy szörppel kiegészítve.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg liszt
- 4 dl tej
- 4 dkg vaj
- 4 tojás
- 10 dkg cukor
- reszelt citromhéj
- 5 dkg mazsola
- olaj
- só
1. Lépés
A lisztet és a tejet keverjük össze, majd a tejben teljesen dolgozzuk el a lisztet, hogy ne maradjon csomós benne. Öntsük hozzá a tojás sárgát, a cukor felét és az olvasztott vajat.
2. Lépés
Megsózzuk és citromhéjat is keverünk a tésztába. A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük és hozzáadjuk a tésztához. A tésztát egy vajjal kikent serpenyőbe öntjük és elkezdjük megsütni.
3. Lépés
Mikor aranybarna lesz, akkor egy fakanál segítségével elkezdjük morzsákra szaggatni. Levesszük a tűzről és belekeverjük a mazsolát.
Lekvárral vagy darabolt gyümölcsökkel tálaljuk.
Értékelések
(3.3 / 5)
4 személy értékelt
11 132 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
596,5 kcal -
Összes zsír
18,6 g -
Szénhidrát
99,9 g -
Fehérje
8,2 g