Chilis-gyömbéres bárány
2015-03-11- Típus: Báránysültek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
Ha már unjuk a szokásos grillezett ételeket, akkor kóstoljuk meg a következő variánst!
Ezeket szerezd be:
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál reszelt gyömbér
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál olívaolaj
- ½ teáskanál chili por
- 1 tk római kömény
- 600 g bárányhús (pl. bárányborda)
1. Lépés
Tegyük a zúzott fokhagymát, a gyömbért, a citromlevet és olajat a fűszerekkel egy tálba. Botmixerrel dolgozzuk simára, majd a bárányhúst pácoljuk be vele. Pácoljuk a hűtőben egy-két órát, vagy akár egy éjszakán át.
2. Lépés
Melegítsük fel a grillsütőnket, majd egyesével süssük meg rajta a húst. Igazán finom káposztasalátával vagy steak burgonyával is.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 586 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
227 kcal -
Zsír
12g -
Szénhidrát
1g -
Fehérje
30g -
Só
0.2g -
Cukor
0g