Chilis-gyömbéres bárány

2015-03-11
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Ha már unjuk a szokásos grillezett ételeket, akkor kóstoljuk meg a következő variánst!

Ezeket szerezd be:

  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ½ teáskanál chili por
  • 1 tk római kömény
  • 600 g bárányhús (pl. bárányborda)

1. Lépés

Tegyük a zúzott fokhagymát, a gyömbért, a citromlevet és olajat a fűszerekkel egy tálba. Botmixerrel dolgozzuk simára, majd a bárányhúst pácoljuk be vele. Pácoljuk a hűtőben egy-két órát, vagy akár egy éjszakán át.

2. Lépés

Melegítsük fel a grillsütőnket, majd egyesével süssük meg rajta a húst. Igazán finom káposztasalátával vagy steak burgonyával is.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 586 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Indiai bárány

  • Görög bárány vegyes salátával

  • Rántott bárányborda boros mártással

  • Klasszikus bárányborda recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    227 kcal
  • Zsír

    12g
  • Szénhidrát

    1g
  • Fehérje

    30g
  • 0.2g
  • Cukor

    0g