Tőkehal kagylóval

2013-09-29
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Még maradt a fagyasztómban kagyló, ezért úgy döntöttem, hogy valami nagyon spéci ételt rakok le az asztalra. Ez lett.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg Tőkehal-filé
  • 40 dkg Kagyló
  • 2 db Vöröshagyma
  • 3 gerezd Fokhagyma
  • Olívaolaj
  • Bors
  • Petrezselyem
  • 1,5-2 dl Száraz fehérbor

1. lépés

A kagylót megfőzzük, majd leszűrjük. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott tőkehal-filét. Folyamatosan kevergetjük, hogy mindenhol megpiruljon.

2. lépés

Beletesszük az összezúzott fokhagymát, felvágott petrezselymet, beleöntjük a fehérbort, sóval és borssal ízlés szerint fűszerezzük, majd a kész kagylókat is belehelyezzük. Pár percig rotyogtatás után lekapcsoljuk.

Tipp: Készítsünk mellé főtt, kemény tojást. A pikáns kagylós-tőkehal mellé nagyon finom.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 646 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Brokkolis tőkehalfilé kuszkusszal és gombával

  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Brokkolis garnélarák

  • Fehérboros garnélarák

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    395 kcal
  • Összes Zsír

    17,4 g
  • Koleszterin

    97 mg
  • Szénhidrát

    10,8 g
  • Cukor

    2,5 g
  • Fehérje

    41,2 g