Tőkehal kagylóval
2013-09-29- Típus: Karcsúsító ételek, Tőkehalreceptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Még maradt a fagyasztómban kagyló, ezért úgy döntöttem, hogy valami nagyon spéci ételt rakok le az asztalra. Ez lett.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg Tőkehal-filé
- 40 dkg Kagyló
- 2 db Vöröshagyma
- 3 gerezd Fokhagyma
- Olívaolaj
- Só
- Bors
- Petrezselyem
- 1,5-2 dl Száraz fehérbor
1. lépés
A kagylót megfőzzük, majd leszűrjük. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott tőkehal-filét. Folyamatosan kevergetjük, hogy mindenhol megpiruljon.
2. lépés
Beletesszük az összezúzott fokhagymát, felvágott petrezselymet, beleöntjük a fehérbort, sóval és borssal ízlés szerint fűszerezzük, majd a kész kagylókat is belehelyezzük. Pár percig rotyogtatás után lekapcsoljuk.
Tipp: Készítsünk mellé főtt, kemény tojást. A pikáns kagylós-tőkehal mellé nagyon finom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 646 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
395 kcal -
Összes Zsír
17,4 g -
Koleszterin
97 mg -
Szénhidrát
10,8 g -
Cukor
2,5 g -
Fehérje
41,2 g