Görög bárány vegyes salátával
2015-03-16- Típus: Báránysültek, Grill
- Nemzetiség: Görög
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:10 p
- Elkészítés: 1:30 p
Élvezzük ki, hogy egyre melegebb lesz, és grillezzünk valamit a kertben.
Ezeket szerezd be:
- 800g közepes szemű burgonya
- 4 nagy paradicsom, vékonyra szeletelve
- 1 padlizsán, vékonyra szeletelve
- 4 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 3 evőkanál oregánó
- 85g olívabogyó
- 5 evőkanál olívaolaj
- 100g feta sajt
- 4 szelet bárány steak
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Rétegezzük a burgonya felét, a karikákra szelt paradicsomot és a padlizsánt egy sütőedénybe, szórjuk rá a fokhagymát, az oregánót és az olívabogyót. Spricceljük le egy kis olajjal és tetszés szerint fűszerekkel.
2. Lépés
Szórjuk meg a fetával, majd ismételjük meg a rétegeket, míg minden hozzávaló el nem fogy. Süssük 50 percig letakarva, míg mindig zöldség megpuhul. (Egy nagyon kicsi vizet önthetünk alá.)
3. Lépés
A bárányt dörzsöljük be fűszerekkel (de akár előző este be is pácolhatjuk), majd süssük meg a grill sütőn. A salátával együtt tálaljuk.
forrás: bbcgoodfood.com
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 720 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
772 kcal -
Zsír
51g -
Szénhidrát
42g -
Fehérje
38g -
Só
2.03g -
Cukor
8g