Görög bárány vegyes salátával

2015-03-16
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:10 p
  • Elkészítés: 1:30 p

Élvezzük ki, hogy egyre melegebb lesz, és grillezzünk valamit a kertben.

Ezeket szerezd be:

  • 800g közepes szemű burgonya
  • 4 nagy paradicsom, vékonyra szeletelve
  • 1 padlizsán, vékonyra szeletelve
  • 4 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 3 evőkanál oregánó
  • 85g olívabogyó
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 100g feta sajt
  • 4 szelet bárány steak

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Rétegezzük a burgonya felét, a karikákra szelt paradicsomot és a padlizsánt egy sütőedénybe, szórjuk rá a fokhagymát, az oregánót és az olívabogyót. Spricceljük le egy kis olajjal és tetszés szerint fűszerekkel.

2. Lépés

Szórjuk meg a fetával, majd ismételjük meg a rétegeket, míg minden hozzávaló el nem fogy. Süssük 50 percig letakarva, míg mindig zöldség megpuhul. (Egy nagyon kicsi vizet önthetünk alá.)

3. Lépés

A bárányt dörzsöljük be fűszerekkel (de akár előző este be is pácolhatjuk), majd süssük meg a grill sütőn. A salátával együtt tálaljuk.

 

forrás: bbcgoodfood.com
 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 720 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges csirke rablóhús

  • Indiai bárány

  • Chilis-gyömbéres bárány

  • Grillezett csirke vegyes körettel

  • Grillezett busa zöldségekkel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    772 kcal
  • Zsír

    51g
  • Szénhidrát

    42g
  • Fehérje

    38g
  • 2.03g
  • Cukor

    8g