Camambert-rel sült burgonya
2012-12-12- Típus: Krumpliköretek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Egy újabb hideg vendégváróval bővült a repertoárunk. Ez egy olyan recept amit csak előre lehet elkészíteni. Érdemes előző nap elkészíteni, de minimum 5-6 órát hűtőben kell tartani, hogy összeérjen/összehűljön.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg krumpli
- 1 camambert sajt
- só, bors
- vékony szalonna csíkok (120-150 g)
1. lépés
A sütőt bekapcsolom 160 fokra. A burgonyát megtisztítom, és vékony szeletekre vágom.
Egy sütőformát kibélelek a szalonnacsíkokkal úgy, hogy az oldalára is jusson bőven (a tetejére is jusson, ami a tálaláskor ha megfordítjuk, akkor ez lesz az „alja”)
2. lépés
Rápakolom a burgonya kb egy harmad részét, majd borsozom. A burgonya rétegre kerülnek a camambert szeletek, amire megint egy kevés friss borsot csavarunk. Utána ugyanígy még egy réteg burgonya borsozva és kicsit megsózva, és még egy réteg camambert következik.
A tetefére kerül az utolsó adag burgonya (megborsozva), és ráhajtom a szalonnát.
3. lépés
A sütőforma tetejét letakarom folpackkal , majd az egészet becsomagolom alufóliába, és a 160 fokos sütőben egy órát sütöm.
Az egy óra elteltével kiveszem a sütőből, leszedem az alufóliát (a folpackkal együtt, ami ráolvad az alufóliára) és hagyom kihűlni, majd hűtőszekrénybe teszem minimum 5-6 órára.
4. lépés
Tálalás előtt kiveszem a hűtőből, egy deszkára borítom, (az a lényeg, hogy egybe jöjjön ki belőle!) és ujjnyi vastag szeletekre vágom.
Recepet beküldte: Sandra G.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 977 megtekintés