Camambert-rel sült burgonya

2012-12-12
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Egy újabb hideg vendégváróval bővült a repertoárunk. Ez egy olyan recept amit csak előre lehet elkészíteni. Érdemes előző nap elkészíteni, de minimum 5-6 órát hűtőben kell tartani, hogy összeérjen/összehűljön.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg krumpli
  • 1 camambert sajt
  • só, bors
  • vékony szalonna csíkok (120-150 g)

1. lépés

A sütőt bekapcsolom 160 fokra. A burgonyát megtisztítom, és vékony szeletekre vágom.
Egy sütőformát kibélelek a szalonnacsíkokkal úgy, hogy az oldalára is jusson bőven (a tetejére is jusson, ami a tálaláskor ha megfordítjuk, akkor ez lesz az „alja”)

2. lépés

Rápakolom a burgonya kb egy harmad részét, majd borsozom. A burgonya rétegre kerülnek a camambert szeletek, amire megint egy kevés friss borsot csavarunk. Utána ugyanígy még egy réteg burgonya borsozva és kicsit megsózva, és még egy réteg camambert következik.
A tetefére kerül az utolsó adag burgonya (megborsozva), és ráhajtom a szalonnát.

3. lépés

A sütőforma tetejét letakarom folpackkal , majd az egészet becsomagolom alufóliába, és a 160 fokos sütőben egy órát sütöm.
Az egy óra elteltével kiveszem a sütőből, leszedem az alufóliát (a folpackkal együtt, ami ráolvad az alufóliára) és hagyom kihűlni, majd hűtőszekrénybe teszem minimum 5-6 órára.

4. lépés

Tálalás előtt kiveszem a hűtőből, egy deszkára borítom, (az a lényeg, hogy egybe jöjjön ki belőle!) és ujjnyi vastag szeletekre vágom.

 

Recepet beküldte: Sandra G.

 

Fogás: Hozzávalók: ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 977 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Brokkolival töltött krumpli

  • Pirított burgonyabogár

  • Fűszeres sült krumpli

  • Csípős steakburgonya

  • Fokhagymás burgonya