Pirított burgonyabogár
2013-06-11- Típus: Krumpliköretek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 50 perc
Amikor ránéztem a következő köret receptre, akkor nekem egyből a krumplibogár jutott eszembe. Ezt a köretet bármilyen hús mellé ajánlom, ha már unjuk a snassz hasábburgonya, tört krumpli párost.
Ezeket szerezd be:
- 4-6 közepes méretű burgonya
- 6 gerezd fokhagyma
- 6 evőkanál olvasztott vaj
- só, bors
- szárított vagy friss fűszerek (pl. kakukkfű, bazsalikom, rozmaring)
- chili
1. Lépés
A burgonyát megmossuk, és egy tiszta kefével átsikáljuk. Vegyünk elő egy éles kést. Először meghámozzuk a krumplit (ha újburgonya lenne, akkor tulajdonképpen rajta is maradhat a héja), majd óvatosan egész vékonyan bevagdossuk.
2. Lépés
Nem kell teljesen szeletekre vágni, 0,5 cm-rel a széle előtt álljunk meg.
Hámozzuk meg a fokhagymát és vágjuk nagyon vékony szeletekre. A vékony fokhagyma szeleteket helyezzük a krumpliba vágott vájatok közepére, a tetejükre csorgassunk olvasztott vajat. Megszórjuk sóval, borssal, chilivel és további fűszerekkel.
3. Lépés
Rendezzük a burgonyát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük előmelegített sütőben 200°C-on, kb 30-40 percig közepes méretű burgonya esetén. Ha nagyobbak, akkor egy kicsit tovább tart.
Értékelések
(4.1 / 5)
7 személy értékelt
18 882 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
380 kcal -
Zsír
17.6g -
Szénhidrát
51.7g -
Fehérje
5.8g