Csípős steakburgonya
2013-01-11- Típus: Krumpliköretek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 30 perc
Ha nem szeretnénk olajban tocsogós sült krumplit választani köretként, akkor ez a steak burgonya remek választás.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg krumpli
- 1 tk csípős paprika por
- 1/2 tk chili
- 1/2 tk bors
- só ízlés szerint
- olaj a tepsibe
1. lépés
A burgonyákat jó megmossuk, ha kell egy kicsit vízbe áztatjuk, ettől ráadásul megpuhul a héja és könnyebben megsül majd. A krumplikat majd formás negyedekre vágjuk.
2. lépés
A krumplikat egy nagy tálba tesszük, egyenletesen rászórjuk a fűszereket, párszor átforgatjuk, hogy mindenhova jusson. Nagyon kevés olajjal kikenjük a tepsit, majd belerendezzük a krumplikat, 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük, ki mennyire ropogósan szereti.
Értékelések
(3 / 5)
4 személy értékelt
7 024 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
175 kcal -
Szénhidrát
39.9g -
Zsír
0.3g -
Fehérje
4.3g