Vetrece recept
2014-01-07- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:10 p
- Elkészítés: 1:20 p
Ezt a receptet egy volt kolléganőmtől kaptam már évekkel ezelőtt, és most egy kis módosítással elkészítettem. Nem bántam meg, nagyon finom.
Ezeket szerezd be:
- 50 deka marhafelsál
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 5 deka zsír vagy olaj
- 1 kis doboz süritett paradicsom
- só, bors
- 2 babérlevél
- bazsalikom ízlés szerint
- 1 deci tejföl
- 1 evőkanál liszt
1. Lépés
A húst megmosom és vékony csíkokra vágom. A hagymát apró kockára szelem.
A zsírban a hagymát megpárolom, majd hozzáadom a húscsíkokat, a paradicsompürét, és a fűszereket, felöntöm annyi vízzel,hogy ellepje.
2. Lépés
Fedő alatt puhára főzöm. A bazsalikomot összevágom és amikor már a hús megpuhul, hozzáadom.
A tejfölös liszttel behabarom. Rizzsel tálalom.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
4 883 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
387 kcal -
Zsír
25g -
Szénhidrát
7g -
Fehérje
34g -
Koleszterin
4mg -
Cukor
3g