Csikós tokány
2014-03-17- Típus: Tokányok
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 2:0 p
- Elkészítés: 2:30 p
Egy receptkönyvben keresgélve bukkantam erre a receptre és beugrott, hogy régen ettem már tokányt (és még sosem készítettem). Aztán egy-két pluszt hozzáadva elkészítettem és azóta kedvelt vasárnapi ebéd :)
Ezeket szerezd be:
- 60-80 dkg sertéslapocka
- 1 nagyobb fej vöröshagyma + zsiradék
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- só, ételízesítő - ízlés szerint
- bors - ízlés szerint
- csípős Piros Arany ételízesítő - ízlés szerint
- 1 dl paradicsomlé
- 1,5 dl víz
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál petrezselyemzöld
- 2 dl tejföl
1. Lépés
A hagymát felkockázva megpirítjuk bármilyen zsiradékon, majd megszórjuk a fűszerpaprikával.
A húst kisujjnyi vastagságú és kb. 2 cm hosszúságú csíkokra vágjuk és a hagymához adva kissé lepörköljük.
Sózzuk, borsozzuk és ételízesítővel, Piros Arannyal ízesíthetjük még.
2. Lépés
Felöntjük a paradicsomlével és a vízzel. Fedő alatt pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is.
Miután már puhulni kezd a hús, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a tejfölt is és így puhára főzzük.
Rizzsel, tésztával, főtt krumplival tálalhatjuk.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 818 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
559 kcal -
Zsír
31.4g -
Szénhidrát
10.8g -
Fehérje
56.8g -
Koleszterin
197mg -
Cukor
2.9g