Bazsalikomos-sajtkrémes töltött paradicsom
2013-04-09- Típus: Karcsúsító ételek, Töltött paradicsomok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 15 perc
Csupán néhány összetevőből, alig pár percnyi időráfordítással elkészíthető, de az ízei és az illata csodás nyári fogássá komponálják!
Ezeket szerezd be:
- 4 db nagy paradicsom
- 10 dkg natúr krémsajt
- 2 evőkanál görög joghurt
- 1 nagy csokor vörös bazsalikom
- só, bors
1. lépés
A paradicsomokat 1-2 percre forró vízbe dobjuk, meghámozzuk, félbe vágjuk. Magjaikat a lédús belsejükkel együtt teáskanál segítségével eltávolítjuk.
2. lépés
A bazsalikomleveleket durvára vágjuk, néhány levelet félreteszünk a díszítéshez. A krémsajttal, joghurttal és fűszerekkel együtt botmixerrel közepesen lágy krémmé dolgozzuk.
Az illatos sajtkrémet az előkészített paradicsomokba töltjük, a tetejét bazsalikommal, póréhagymával vagy majorannával díszítjük.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 055 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
248 kcal -
Zsír
18.4g -
Szénhidrát
16.1g -
Fehérje
8.1g