Banános piskóta recept

2012-05-17
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Egy banános sütemény, ami még kevés kalóriát is tartalmaz, annyit, mintha egy banánt fogyasztanánk el. Fogyókúrázók, nem kell lemondani a sütiről! ;)

Ezeket szerezd be:

  • 1 tojás
  • 1/4 csésze csökkentett zsírtartalmú mogyoróolaj
  • 1 banán (pürésítve, vagy villával szétnyomkodva)
  • 1/4 csésze sovány tej
  • édesítőszer
  • 1 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vajazzunk ki egy kisebb tepsit.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a tojást, a mogyoróolajat és a banánt. Jól keverjük össze, majd keverjük hozzá a tejet.

3. Lépés

Egy másik kis tálban keverjük össze az édesítőszert, a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. Adjuk hozzá ehhez a nedves keveréket, szép lassú mozdulatokkal dolgozzunk.

4. Lépés

Egyenletesen oszlassuk el a tésztát az előkészített tepsiben. Dugjuk sütőbe és süssük 20 percig.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

13 860 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szilvás lepény recept

  • Mangós piskóta

  • Gyors joghurtos-meggyes süti

  • Egyszerű meggyes piskóta

  • Lekváros-kakaós holdacska

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    95,5 kcal
  • Összes zsír

    0,8 g
  • Szénhidrát

    19,1 g
  • Fehérje

    2,9 g