Mangós piskóta
2018-01-23- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Mostanában elég olcsó volt az egyik szupermarketben a mangó, így betáraztam belőle. Nem csak smoothie-t szeretek belőle készíteni, de süteményben is isteni.
Ezeket szerezd be:
- 1 db Mangó (érett)
- 17 dkg Cukor
- 2 db Tojás
- 1.2 dl Görög joghurt
- 1.2 dl Olaj
- 1 limeból nyert Lime héja
- 17 dkg Liszt
- 1 csomag Sütőpor
- 3 dkg Kókuszreszelék
- 2 ek Porcukor
1. lépés
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük, és egy 18cm-es tortaformát kókuszolajjal kikenünk.
2. lépés
A mangót meghámozzuk, a húsát vékony szeletekre vágjuk, a szeleteket a tortaforma aljára helyezzük.
3. lépés
A cukrot, az olajjal, a tojással, a joghurttal és a lime héjával összekeverjük egy nagy tálban. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd az egészet jól összedolgozzuk.
4. lépés
A tésztát ráöntjük a mangóra, és elsimítjuk. Betesszük a sütőbe és 30 percig sütjük, utána letakarjuk, hogy ne égjen meg, és még 20 percig sütjük tovább.
5. lépés
15 percig hűlni hagyjuk a formában, majd utána egy tányérra borítjuk, hogy a mangószeletek legyenek felfelé. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 901 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
761,78 kcal -
Zsír
38,46g -
Koleszterin
93mg -
Szénhidrát
98,7g -
Cukor
62,58g -
Fehérje
9,79g