Banánkrémes puffancsok
2012-06-27- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 50 perc
A tészta nagyon hasonlít a képviselőfánk receptjéhez, az íze is hasonló, de a banános krémmel valahogy sokkal jobb!
Ezeket szerezd be:
- 1 tojás
- 40 g liszt
- 100 ml víz
- 35 g vaj
- 100 ml tejszín
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 evőkanál konyak
- 1 érett banán
- étcsokoládé díszítésként
1. Lépés
Kezdjük a tészta elkészítésével. Tegyük a vajat és a vizet egy lábasba és forraljuk fel. Adjuk hozzá a lisztet és keverjük el jól, hogy biztosan ne legyen csomós. Kevergessük néhány percig, amíg úgy néz ki, mint egy szép, egységes tészta. Hagyjuk teljesen kihűlni.
2. Lépés
Verjük fel habosra a tojást, majd utána lágy mozdulatokkal keverjük a tésztához. Finom mozdulatokkal jól keverjük el.
3. Lépés
Béleljünk ki egy tepsi sütőpapírral, majd tegyünk kis labdacsokat (ahogy a képviselőfánk esetében tennénk) a tepsire, de használhatunk krémnyomó zsákot is. Én nem szoktam vacakolni, teniszlabda méretű labdacsokat szoktam készíteni. Süssük 15-20 percig 200°C-on. Ne nyissuk ki a sütőt a sütés során, mert a puffasztott labdácskák összeesnek.
4. Lépés
Vegyük ki, majd hagyjuk kihűlni, amíg elkészítjük a tölteléket. Egy villával törjük össze a banánt és tegyük félre. Habverővel keverjük el a tejszínt a vaníliás cukorral és keverjünk bele konyakot, ízlés szerint.
Ha a fánkocskák kihűltek, kenjük meg a banános krémmel, tetejére pedig egy kanálnyi konyakos krémet kanalazzunk. Helyezzünk rá fedőként egy másik labdacsot, a tetejét csíkozzuk be olvasztott csokoládéval.
Tipp: Ha a labdacsok túl nagyok lennének, akkor ketté is vághatjuk őket és azt használhatjuk aljának és fedőnek.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
3 443 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
172 kcal -
Összes zsír
9,5 g -
Szénhidrát
16,1 g -
Fehérje
3 g