Baconös-fokhagymás penne

2014-11-21
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Ez már így is egy igazi olasz pasta lenne, de még tekertem rajta. A zöld színt a mángold, az újhagyma zöldje, a zeller és a petrezselyem adja, a fehéret a mozzarella, a pirosat pedig a paradicsom és a chili. Ezzel összeállt a tricolor.

Ezeket szerezd be:

  • 5 szelet bacon
  • 3 szelet füstölt szalonna
  • 3 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 6 levél mángold
  • 0.5 marék petrezselyem
  • 1 szál zeller
  • 5 db újhagyma zöldje
  • 10 dkg mini mozzarella
  • 10 db koktélparadicsom
  • 2 db chilipaprika
  • 1 teáskanál kapribogyó
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • oregánó (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál pesto (fokhagymás-chilis)
  • olívaolaj
  • 25 dkg tészta (penne)

1. Lépés

A bacont, a szalonnát, s a mángoldot szeletelem, a fokhagymát, zellert, petrezselymet aprítom, a chilit karikára vágom.

2. Lépés

A tésztát felteszem főni.

3. Lépés

Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnákat, a fokhagymát, s a chilit, ráteszem a mángoldot, újhagyma zöldjét, kicsit megfonnyasztom.

4. Lépés

Hozzáadom a leszűrt tésztát, mozzarellát, paradicsomot, a petrezselymet, fűszerezem, összekeverem.

5. Lépés

Tálaláskor szórok még rá kapribogyót, díszítem chilivel és petrezselyemmel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 656 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Penne baconnal, spenóttal és mozzarellával

  • Penne baconös-tejfölös szószban

  • Sajtos húsos penne tészta

  • Bolognai penne recept

  • Csirkés-spenótos rakott penne

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    791 kcal
  • Zsír

    38,1 g
  • Koleszterin

    135 mg
  • Szénhidrát

    72,2 g
  • Cukor

    12,7 g
  • Fehérje

    44,4 g