Csirkés-spenótos rakott penne

2013-05-21
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Az olasz kaja egyszerűen megunhatatlan! Imádom a tésztát, a spagettit, a pizzát, a pennét, minden formájában!

Ezeket szerezd be:

  • 300 g penne tészta
  • 500 g csirkemell
  • 1 evőkanál citromlé
  • 300 g friss spenót
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 200 ml tejszín
  • 2 tojás
  • 100 g sajt (feta, mozzarella vagy parmezán is lehet)
  • só, bors ízlés szerint
  • egyéb olasz fűszer (oregánó, bazsalikom stb.)

1. lépés

Forraljuk fel egy lábas enyhén sós vizet, majd főzzük meg benne a tésztát Al dente, ahogy az olaszok mondanák :).  

2. lépés

Vágjuk a csirkemellet apró darabokra, szórjuk meg frissen őrölt borssal, sóval, locsoljuk le egy kis citromlével. Forrósítsunk fel egy serpenyőben olívaolajat, pirítsuk meg rajta a fokhagymát és a hagymát. Amikor nagyjából megpirult, tegyük hozzá a húst, majd pirítsuk. Közben ha szükséges, fűszerezzük.

3. lépés

A spenótot mossuk át, csepegtessük le és csak akkor adjuk a húshoz, amikor az már teljesen megpuhult. Forgassuk át nagyjából, majd le is vehetjük a tűzről.

Vajazzunk ki egy hőálló edényt. A csirkés-spenótos szószt és a tésztát keverjük össze egy fakanállal, majd tegyük bele az edénybe.

4. lépés

A tejszínt, a tojást keverjük össze, majd adjuk hozzá a morzsolt feta vagy parmezán sajtot. Ezzel a mártással öntsük le a tésztát, majd előmelegített sütőben süssük 15-20 percig 180°C-on.

Reszelt parmezánnal tálaljuk.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5 699 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gyors citromos spagetti

  • Cukkinis carbonara

  • Penne baconnal, spenóttal és mozzarellával

  • Penne baconös-tejfölös szószban

  • Tejszínes fehérboros gombás-sonkás rigate

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1,195 kcal
  • Zsir

    47.6g
  • Szénhidrát

    79.1g
  • Fehérje

    109.8g