Csirkés-spenótos rakott penne
2013-05-21- Típus: Húsos tészták, Pennék, Spenótos tészta, Tejszínes tészták
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Az olasz kaja egyszerűen megunhatatlan! Imádom a tésztát, a spagettit, a pizzát, a pennét, minden formájában!
Ezeket szerezd be:
- 300 g penne tészta
- 500 g csirkemell
- 1 evőkanál citromlé
- 300 g friss spenót
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma
- 200 ml tejszín
- 2 tojás
- 100 g sajt (feta, mozzarella vagy parmezán is lehet)
- só, bors ízlés szerint
- egyéb olasz fűszer (oregánó, bazsalikom stb.)
1. lépés
Forraljuk fel egy lábas enyhén sós vizet, majd főzzük meg benne a tésztát Al dente, ahogy az olaszok mondanák :).
2. lépés
Vágjuk a csirkemellet apró darabokra, szórjuk meg frissen őrölt borssal, sóval, locsoljuk le egy kis citromlével. Forrósítsunk fel egy serpenyőben olívaolajat, pirítsuk meg rajta a fokhagymát és a hagymát. Amikor nagyjából megpirult, tegyük hozzá a húst, majd pirítsuk. Közben ha szükséges, fűszerezzük.
3. lépés
A spenótot mossuk át, csepegtessük le és csak akkor adjuk a húshoz, amikor az már teljesen megpuhult. Forgassuk át nagyjából, majd le is vehetjük a tűzről.
Vajazzunk ki egy hőálló edényt. A csirkés-spenótos szószt és a tésztát keverjük össze egy fakanállal, majd tegyük bele az edénybe.
4. lépés
A tejszínt, a tojást keverjük össze, majd adjuk hozzá a morzsolt feta vagy parmezán sajtot. Ezzel a mártással öntsük le a tésztát, majd előmelegített sütőben süssük 15-20 percig 180°C-on.
Reszelt parmezánnal tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
5 699 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1,195 kcal -
Zsir
47.6g -
Szénhidrát
79.1g -
Fehérje
109.8g