Penne baconös-tejfölös szószban

2017-03-28
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Egy gyors olasz ízvilágú tészta, mindenkinek ajánlom.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg Penne tészta
  • 10 dkg Bacon szalonna
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 1 ek Olívaolaj
  • 5 dkg Tejföl
  • 1 tk Só (ízlés szerint)
  • 1 tk Bors (ízlés szerint)
  • 1 tk Oregánó (ízlés szerint)
  • 2 szál Rukkola
  • 5 dkg Tehéntúró
  • 5 dkg Pizzasajt

1. lépés

A tésztát sós vízben al dente módon megfőzöm.

2. lépés

Közben a fokhagymát aprítom, s a rukkolát felvágom.

3. lépés

Majd kevés olajon megpirítom a bacont, hozzáadom a fokhagymát, s a rukkola szárait. A bacon felét félreteszem. A tejfölt hozzákeverem a serpenyőben lévőkhöz.

4. lépés

A sajtot lereszelem.

5. lépés

A tésztát a szószhoz szedem, fűszerezem, összekeverem.

6. lépés

Tálaláskor szedek a tányérra tésztát, morzsolok rá túrót, szórok rá bacont, teszek rá rukkolát, s megszórom sajttal.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 939 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Penne baconnal, spenóttal és mozzarellával

  • Sajtos húsos penne tészta

  • Baconös-fokhagymás penne

  • Bolognai penne recept

  • Csirkés-spenótos rakott penne

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    972,3 kcal
  • Zsír

    45,5 g
  • Koleszterin

    66 mg
  • Szénhidrát

    95,3 g
  • Cukor

    5,3 g
  • Fehérje

    45,9 g