Bolognai penne recept

2014-02-25
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A hétvégén volt időm sütögetni, ezért elkészítettem a család kedvencét, egy kis olasz bolognai pennét. Jó sokat szoktam csinálni, de még így is gyorsan elfogy.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg darált hús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál oregánó
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • 2 tk fokhagyma granulátum
  • 600 ml paradicsomlé
  • 3 evőkanál ketchup
  • 2x500g penne tészta
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • 150g reszelt sajt
  • só, bors

1. Lépés

A tésztát forrásban lévő, enyhén sós és egy kis olajos vízben megfőzöm. A pennét összekeverjük egy kis olívaolajjal, hogy ne tapadjon össze.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra szeleteljük, egy kis olajon üvegesre pároljuk. Mikor ez megtörtént, ráteszem a darált húst és a hús fehéredéséig közepes lángon pirítom gyakori keverés mellett.

3. Lépés

Sózom, borsozom és fűszerezem. Hozzákeverek még egy kis fokhagyma granulátumot, bazsalikomot és oregánót. Amikor a levét nagyjából elfőtte, hozzákeverjük a paradicsomlevet, és a ketchupot. Újraforrásig főzzük a szószt, majd levesszük a tűzhelyről és összekeverjük a tésztával.

4. Lépés

A szószos tésztát egy nagyméretű, tapadásmentes tepsibe tesszük, majd 180C-on 15 percig sütjük. Amikor a teteje eléggé megpirult, ráreszeljük a sajtot, majd még további 5 percig sütjük, hogy a sajt elolvadjon a tetején.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 760 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Penne baconnal, spenóttal és mozzarellával

  • Penne baconös-tejfölös szószban

  • Sajtos húsos penne tészta

  • Kagylótészta fokhagymával és chilivel

  • Baconös-fokhagymás penne

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    978 kcal
  • Zsír

    25.9g
  • Szénhidrát

    113.4g
  • Fehérje

    71.4g
  • Koleszterin

    148mg
  • Cukor

    6.5g