Baconnal rakott csirkemell

2012-11-05
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 55 perc

A rakott ételekkel nagyon könnyű dolgunk van, mert tulajdonképpen csak rétegezni kell a hozzávalókat.

Ezeket szerezd be:

  • 600 g csirkemell
  • 3 tojás
  • 300 g bacon
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 2 tejföl
  • 1 hagyma
  • majoránna
  • só, bors ízlés szerint

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vegyünk elő egy jénait vagy egy hőálló sütőformát, majd olajjal vagy vajjal kenjük ki. A csirkét szeletekre vágjuk sózzuk, borsozzuk. Felverjük a tojást, majd megforgatjuk benne a csirkét.

2. lépés

A hagymát szeleteljük fel, majd rakjuk a jénai aljára. Tegyünk rá egy réteg csirkét, arra jöhet a bacon, majd még egy réteg csirke. A tetejét kenjük meg tejföllel, szórjuk rá a sajtot, majd fűszerezzük majoránnával.

3. lépés

Alufóliával fedve süssük a sütőben 20 percig, majd utána fólia nélkül, ameddig a sajt szépen megpirul a tetején. Ellenőrizzük, mielőtt kivennénk, hogy biztosan megsült-e a csirkemell.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

15 745 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csülöksonka felvágott zöldségekkel együtt sütve

  • Sajtos-spenótos szelet

  • Fokhagymás tejszínes csirkemell krumpliágyon csőben sütve

  • Padlizsános csirketál

  • Zöldséges csirkés tál

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    661 kcal
  • Zsír

    41,8 g
  • Szénhidrát

    4,8 g
  • Fehérje

    64,1 g

Kommentek