Baconnal rakott csirkemell
2012-11-05- Típus: Tepsis húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 55 perc
A rakott ételekkel nagyon könnyű dolgunk van, mert tulajdonképpen csak rétegezni kell a hozzávalókat.
Ezeket szerezd be:
- 600 g csirkemell
- 3 tojás
- 300 g bacon
- 25 dkg reszelt sajt
- 2 tejföl
- 1 hagyma
- majoránna
- só, bors ízlés szerint
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vegyünk elő egy jénait vagy egy hőálló sütőformát, majd olajjal vagy vajjal kenjük ki. A csirkét szeletekre vágjuk sózzuk, borsozzuk. Felverjük a tojást, majd megforgatjuk benne a csirkét.
2. lépés
A hagymát szeleteljük fel, majd rakjuk a jénai aljára. Tegyünk rá egy réteg csirkét, arra jöhet a bacon, majd még egy réteg csirke. A tetejét kenjük meg tejföllel, szórjuk rá a sajtot, majd fűszerezzük majoránnával.
3. lépés
Alufóliával fedve süssük a sütőben 20 percig, majd utána fólia nélkül, ameddig a sajt szépen megpirul a tetején. Ellenőrizzük, mielőtt kivennénk, hogy biztosan megsült-e a csirkemell.
Értékelések
(5 / 5)
7 személy értékelt
15 993 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
661 kcal -
Zsír
41,8 g -
Szénhidrát
4,8 g -
Fehérje
64,1 g