Sajtos-spenótos szelet

2014-09-24
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A spenót egyik fontos vitaminforrás, ezért mindenkinek ajánlom.

Ezeket szerezd be:

  • 500 g csirke vagy más hús
  • só, bors
  • 10 deka liszt
  • 20 deka reszelt sajt
  • 3 főtt tojás
  • 2 deci tejföl
  • 5 deka spenótlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj a kisütéshez

1. Lépés

A hússzeleteket kiklopfoltam, sóztam, borsoztam, lisztbe forgattam, majd forró olajba kisütöttem. Nem szárítom ki a húst!

2. Lépés

Egy kiolajozott tepsibe tettem, miután kisültek. A spenótleveleket megfőztem, összemixeltem. A főtt tojást megpucoltam és összezúztam. A fokhagymát nagyon apróra összevágtam.

3. Lépés

A tejfölbe tettem a tojást, a spenótot, az összezúzott fokhagymákat, és a reszelt sajtot. Ezt a keveréket a hússzeletekre tettem, fóliával letakartam és 180-200 fokon megsütöttem. Nagyon finom ízt ad neki a spenót és a fokhagyma. Rizzsel, krumplipürével egyaránt kiváló.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3 028 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csülöksonka felvágott zöldségekkel együtt sütve

  • Fokhagymás tejszínes csirkemell krumpliágyon csőben sütve

  • Baconnal rakott csirkemell

  • Padlizsános csirketál

  • Zöldséges csirkés tál

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    711 kcal
  • Zsír

    42.7g
  • Szénhidrát

    22.7g
  • Fehérje

    57.1g
  • Koleszterin

    289mg
  • Cukor

    0.7g