Aranygaluska eperrel
2015-05-14- Típus: Aranygaluska
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Az aranygaluska a család nagy kedvence. Most egy kis eperrel turbózzuk fel, ha már szezonja van. :)
Ezeket szerezd be:
- 50 deka liszt
- 5 deka olvasztott margarin
- 3 deka élesztő
- 2,5 deci langyos tej
- kevés só
- 3 tojássárgája
- 5 deka cukor
- A tetejére:
- darált dió
- cukor
- A krémhez:
- 1csg vaníliás puding
- 2 evőkanál cukor
- 6 deci tej
1. Lépés
Az élesztőt egy deci langyos tejjel egy kis kanál cukorral felfuttatom.
A tojások sárgáját a maradék cukorral felverem, amíg a cukor el nem olvad. A lisztet a dagasztóedénybe teszem, kicsit megsózom.
2. Lépés
Hozzáadom a megkelt élesztőt, a kikevert tojásokat, a tejet és végül az olvasztott margarint. Géppel kb 10 perc alatt kidolgozom a tésztát, majd letakarom és fél óra alatt duplájára kelesztem.
3. Lépés
A darált diót a cukorral összekeverem. Amikor a tészta megkelt, gyúródeszkára kiborítom és kicsit átgyúrom, majd letakarom és ismét kb 10 percig kelesztem.
4. Lépés
Kinyújtom a tésztát és pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Sütőpapiros tepsibe szorosan egymásmellé rakom.
Tojással lekenem és a darált, cukrozott dióval jól megszórom.
5. Lépés
Erre ismét tészta korongok jönnek és ismét diót szórok rá. Egy kicsit kelesztem a tepsiben mielőtt a sütőbe tenném.
180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütöm.
6. Lépés
A krém készítése:
A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, csak most kicsit több tejjel, hogy ne legyen sűrű a vaníliakrém.
Miután a galuska megsült a vaníliakrémmel leöntve, eperrel díszítve tálalom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 124 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1,005 kcal -
Zsír
31.2g -
Szénhidrát
158.7g -
Fehérje
26g -
Koleszterin
163mg -
Cukor
57.8g