Maradék hússal töltött kelt tészta
2013-12-08- Típus: Töltött kelt tészta
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Igyekeztem a maradékot is felhasználni ehhez a finom ételhez.
Ezeket szerezd be:
- Hozzávalók a töltelékhez:
- 50 deka darált hús
- ha van maradék sült vagy főtt hús
- fél deci olaj
- 20 deka sajt
- petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb sárgarépa (párolt)
- 1 kisebb cukkini (párolt)
- só, bors
- 1 deci tejszín
- A tészta hozzávalói:
- 40 deka liszt
- 2,5 deka élesztő
- 1,5 deci tej
- 1 tojássárgája
- 1 deci olaj
- só, cukor
1. lépés
Töltelék készítése:
Az olajat felteszem egy serpenyőbe, beleteszem a darált húst és a maradék húsokat, sózom borsozom, amikor kész hozzáadom a petrezselymet, a sajtot, fokhagymát, sárgarépát, cukkinit. Végül tejszínnel felöntöm. Egy kicsit még összekeverem őket, majd leveszem a tűzről és lehűtöm.
2. lépés
Az élesztőt fél deci tejben kevés cukorral felfuttatom. Amikor felfutott, hozzáadom a liszthez a többi alapanyaggal együtt.
Bedagasztom, és duplájára kelesztem. Kelesztés után kettéveszem és külön- külön kinyújtom tepsi nagyságúra.
3. lépés
Így teszem a sütőlapra. A széleit ferdén bevagdosom. A kihűlt tölteléket hosszában a tészta közepére teszem, és felváltva egyszer egyik, majd másik oldalt hajtom fel. A két végét külön behajtom. Tojással lekenem és 180 fokon megsütöm.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 699 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
683 kcal -
Zsir
32.2g -
Szénhidrát
56.6g -
Fehérje
40.4g -
Koleszterin
135mg -
Cukor
2.6g