Almás-Vaníliás morzsa
2012-06-27- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:30 p
Íme egy kiváló almás finomság, ha a nap túl hosszúra nyúlt volna. Csak lazuljunk el, üljünk be a kedvenc fotelunkba vagy kanapénkba és szépen lassan eszegessük el.
Ezeket szerezd be:
- 4-5 hámozott alma
- 50 g cukor
- 1,5 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 rúd vanília
- fél citrom leve
- Morzsához:
- 100 g liszt
- 50 g barna cukor
- 70 g kristálycukor
- 2 teáskanál fahéj
- 75 g vaj
- 25 g mogyoró, finomra vágott
- 35 g dió, durván zúzott
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 175 ° C-ra. Osszuk az almát negyedbe, és vastagon szeleteljük fel. Tegyük egy tálba a citrom levét, a kukoricakeményítőt, a cukrot és a vaníliát.
2. lépés
Készítsük el az öntetet. Keverjük össze a lisztet, a cukrokat, a fahéjat, a vajat, a diót és a mogyorót egy nagy tálban, dolgozzunk kézzel, mert úgy könnyebb összeforgatni. Egészen addig, ameddig morzsás állagú tésztát nem kapunk. Tegyük az almás keveréket egy kivajazott tűzálló sütőedény aljára, majd fedjük be a morzsával.
3. lépés
Körülbelül egy órát sütjük, ameddig a töltelék puhává válik, a morzsa legyen aranybarna és ropogós. Tálaljuk vanília pudinggal vagy fagylalttal.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 913 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
589 kcal -
Összes Zsír
25,4 g -
Szénhidrát
90,8 g -
Fehérje
6,8 g