Burgonyás-fokhagymás lángos recept
2013-07-19- Típus: Burgonyás lángos
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 50 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 1:25 p
Egyik kedvencem a lángos. A piacon van egy nagyon jó büfé, ahol eszméletlen jól készítik, de ez a burgonyás-fokhagymás recept sem semmi!
Ezeket szerezd be:
- 1 kg liszt
- 2 tojás
- 5 dkg élesztő
- 3-4 db burgonya
- 2 dl kefír
- 1 tk cukor
- 5 dkg só
- 5 gerezd zúzott fokhagyma
- fél dl olaj
- 3 dl tej
1. lépés
A burgonyát megmossuk, puhára főzzük enyhén sós vízben, majd leszűrjük, lekaparjuk a héját és krumplinyomóval összetörjük. A lisztet egy mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a sót, cukrot, és az élesztőt belemorzsoljuk.
2. lépés
Az élesztőre langyos tejet öntünk, és 5 percet állni hagyjuk, a többi hozzávalót hozzákeverjük (kivéve az olajat). Az egészet jól összedolgozzuk, a végén az olajat is hozzáöntjük, jól bedagasztjuk, majd legalább 30 percet kelni hagyjuk konyharuhával letakarva. Ezután a tésztából fánk méretű darabokat kicsípünk, majd széthúzgáljuk, amennyire csak lehet, természetesen, hogy ne szakadjon. Forró olajban készre sütjük.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 745 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
844 kcal -
Zsír
12.2g -
Szénhidrát
155.6g -
Fehérje
25.2g