Burgonyás-fokhagymás lángos recept

2013-07-19
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 50 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 1:25 p

Egyik kedvencem a lángos. A piacon van egy nagyon jó büfé, ahol eszméletlen jól készítik, de ez a burgonyás-fokhagymás recept sem semmi!

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg liszt
  • 2 tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 3-4 db burgonya
  • 2 dl kefír
  • 1 tk cukor
  • 5 dkg só
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • fél dl olaj
  • 3 dl tej

1. lépés

A burgonyát megmossuk, puhára főzzük enyhén sós vízben, majd leszűrjük, lekaparjuk a héját és krumplinyomóval összetörjük. A lisztet egy mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a sót, cukrot, és az élesztőt belemorzsoljuk.

2. lépés

Az élesztőre langyos tejet öntünk, és 5 percet állni hagyjuk, a többi hozzávalót hozzákeverjük (kivéve az olajat). Az egészet jól összedolgozzuk, a végén az olajat is hozzáöntjük, jól bedagasztjuk, majd legalább 30 percet kelni hagyjuk konyharuhával letakarva. Ezután a tésztából fánk méretű darabokat kicsípünk, majd széthúzgáljuk, amennyire csak lehet, természetesen, hogy ne szakadjon. Forró olajban készre sütjük.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 745 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Krumplis lángos élesztő nélkül

  • Burgonyás lángos

  • Lángos recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    844 kcal
  • Zsír

    12.2g
  • Szénhidrát

    155.6g
  • Fehérje

    25.2g