Almás morzsatészta
2014-11-21- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 50 perc
Ha valaki gyorsan szeretne valami finomat alkotni, ez a recept jó választás ;)
Ezeket szerezd be:
- Tészta:
- 16 dkg liszt
- 8 dkg zabpehely
- 6 evőkanál porcukor
- 20 dkg vaj
- Töltelék:
- 4-5 közepes alma
- 4 evőkanál cukor
- 2 kávéskanál fahéj
1. Lépés
A lisztből, zabpehelyből, porcukorból és vajból omlós tésztát készítünk. Az almát megpucoljuk és felszeleteljük.
2. Lépés
Egy tepsit kivajazunk és kibéleljük az almaszeletekkel.
A cukrot és a fahéját rászórjuk az almaszeletekre és végül a tésztát egyenletesen rámorzsoljuk.
220°C-on előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 230 megtekintés