Almás morzsatészta

2014-11-21
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ha valaki gyorsan szeretne valami finomat alkotni, ez a recept jó választás ;)

Ezeket szerezd be:

  • Tészta:
  • 16 dkg liszt
  • 8 dkg zabpehely
  • 6 evőkanál porcukor
  • 20 dkg vaj
  • Töltelék:
  • 4-5 közepes alma
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 kávéskanál fahéj

1. Lépés

A lisztből, zabpehelyből, porcukorból és vajból omlós tésztát készítünk. Az almát megpucoljuk és felszeleteljük.

2. Lépés

Egy tepsit kivajazunk és kibéleljük az almaszeletekkel.
A cukrot és a fahéját rászórjuk az almaszeletekre és végül a tésztát egyenletesen rámorzsoljuk.
220°C-on előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Főzni jó, sütni még jobb :)

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 230 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Epres morzsás sütemény

  • Barackos morzsa

  • Málnás csodaszelet

  • Málnás morzsás sütemény

  • Almás-áfonyás morzsa