Fehérboros heringfilé zöldségekkel
2014-09-09- Típus: Hering receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 35 perc
Ma zűrös napom volt, egy gyors, de ugyanakkor finom ebédet kellett készítenem.
Ezeket szerezd be:
- 170 g heringfilé (olajos)
- 0.5 bögre zöldborsó
- 0.5 bögre zöldbab
- 1 db sárgarépa
- 2 db chilipaprika
- 1 marék petrezselyem
- 70 g rizs
- 1 db citrom
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- tarkabors (ízlés szerint)
- 0.5 dl fehérbor
1. Lépés
A zöldborsót, zöldbabot kiveszem a mélyhűtőből. A sárgarépát megpucolom, keresztbe és hosszába kettévágom.
2. Lépés
A rizst és a répát sós vízben felteszem főni. A citromból vágok 2 szeletet. A kertben szedett petrezselyemből félreteszek 2 ágat, a többit aprítom.
3. Lépés
A főzővízből 18 perc után kiveszem a rizst, a tűzhelyet elzárom, a répát még hőntartáson tovább puhítom.
4. Lépés
Egy serpenyőbe beleteszem a heringfilét sózom, borsozom, facsarok rá citromot. Mellérakom a borsót, a zöldbabot, s a sárgarépát.
5. Lépés
Néhány percig átsütöm, a halakat, répát megfordítom, a zöldségeket megkavarom.
6. Lépés
Tálalok. A tányérra teszek két szelet halat, szórok rá tarka borsot, facsarok rá citromot,locsolok rá bort, teszek rá egy petrezselyem ágat. Pakolok mellé zöldborsót és zöldbabot, s rizst.
7. Lépés
Sózom, borsozom. A rizsre szórok aprított petrezselyemzöldet, s vágok chilipaprikát. Díszítésként teszek rá egy citromszeletet.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 686 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
353 kcal -
Zsír
13,4 g -
Koleszterin
17 mg -
Szénhidrát
43,5 g -
Cukor
5,2 g -
Fehérje
11,9 g