Barackos morzsa
2016-01-21- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 45 perc
Egy kiváló desszert mindazoknak, akik az újévben megfogadták, hogy diétáznak. Bátran készítsük el ezt az alacsony kalória és zsírtartalmú édességet.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg őszibarack befőtt
- 1 citrom leve és héja
- 2 evőkanál agávé szirup (vagy méz)
- 140g liszt
- 50g natúr zabpehely
- 25g hideg vaj
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vegyük ki az őszibarackot az üvegből / konzervből, csöpögtessük le, de a levét hagyjuk meg. Sorakoztassuk az őszibarackokat egy mély hőálló sütőedénybe. Facsarjuk le a citromot, reszeljük le a héját és keverjük össze 1 evőkanál agavé sziruppal (de használhatunk mézet is vagy más édesítőszert), majd locsoljuk le a barackokat.
2. lépés
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, a vajat, a fennmaradó agavé szirupot és 4 evőkanál őszibarack szirupot. Keverjük össze először egy kanállal, majd az ujjainkkal, amíg egy durva omlós keveréket kapunk. Szépen elegyengetjük az őszibarackok tetején, majd süssük 35 percig, amíg arany színű lesz és ropogós a teteje.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 138 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
202 kcal -
Zsír
4g -
Fehérje
4g -
Szénhidrát
36g -
Cukor
14g -
Só
0.1g