Barackos morzsa

2016-01-21
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Egy kiváló desszert mindazoknak, akik az újévben megfogadták, hogy diétáznak. Bátran készítsük el ezt az alacsony kalória és zsírtartalmú édességet.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg őszibarack befőtt
  • 1 citrom leve és héja
  • 2 evőkanál agávé szirup (vagy méz)
  • 140g liszt
  • 50g natúr zabpehely
  • 25g hideg vaj

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vegyük ki az őszibarackot az üvegből / konzervből, csöpögtessük le, de a levét hagyjuk meg. Sorakoztassuk az őszibarackokat egy mély hőálló sütőedénybe. Facsarjuk le a citromot, reszeljük le a héját és keverjük össze 1 evőkanál agavé sziruppal (de használhatunk mézet is vagy más édesítőszert), majd locsoljuk le a barackokat.

2. lépés

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, a vajat, a fennmaradó agavé szirupot és 4 evőkanál őszibarack szirupot. Keverjük össze először egy kanállal, majd az ujjainkkal, amíg egy durva omlós keveréket kapunk. Szépen elegyengetjük az őszibarackok tetején, majd süssük 35 percig, amíg arany színű lesz és ropogós a teteje.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 138 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Epres morzsás sütemény

  • Almás morzsatészta

  • Málnás csodaszelet

  • Málnás morzsás sütemény

  • Almás-áfonyás morzsa

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    202 kcal
  • Zsír

    4g
  • Fehérje

    4g
  • Szénhidrát

    36g
  • Cukor

    14g
  • 0.1g