Almás-mézeskalácsos pohár desszert
2015-03-06- Típus: Poharas desszert
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 20 perc
Amikor már „uncsi” a családnak az ünnepekről megmaradt mézeske akkor, hogy megmentsük a pusztulástól, gondoljuk újra! Készítsünk belőle pohárdesszertet! :)
Ezeket szerezd be:
- 2 alma
- 1 ek. vaj
- 1 ek. barna cukor (jó a sima is)
- 1 kk. fahéj
- 1 cs. vaníliás puding
- 5 dl tej
- 12 dkg cukor
- pár darab maradék mézeskalács
1. Lépés
Kevés tejben keverjük ki a pudingport a cukorral, majd a többi tejhez öntve főzzük meg. Engedjünk rá közvetlenül a tetejére folpackot, hogy ne legyen bőrös és hűtsük ki.
2. Lépés
Az almát hámozzuk meg és vágjuk kockára, majd pároljuk meg a vajon, a cukorral és a fahéjjal ízesítve. A mézeskalácsot darabokra törjük (hagyhatunk egyben párat díszítés gyanánt), majd a pudinggal és az almával felváltva rétegezzük poharakba vagy kiesebb üvegekbe.
3. Lépés
Először a puding, majd a mézes, végül az alma következik. Hűtve de kissé langyosan is kellemes csemegénk lesz! ;)
(Ebből az adagból két üvegcse telt meg.)
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 219 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
477 kcal -
Zsír
8.9g -
Szénhidrát
100.4g -
Fehérje
1.6g -
Koleszterin
15mg -
Cukor
83.8g