Mézes sütemény
2013-01-25- Típus: Krémes sütemények, Mézes krémes
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 1:15 p
A jó házi mézes sütemény bármilyen ünnepre kiváló. Nálunk főként Húsvétkor kap helyet az asztalon.
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 500 g liszt
- 3 evőkanál tej
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 3 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál méz
- 1 db tojás
- baracklekvár
- Krémhez:
- 400 ml tej
- 20 dkg margarin
- 150 g cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
1. lépés
A tésztához a tojást, a mézet, a margarint, a tejet és a porcukrot egy edényben gőz fölött tíz percig keverjük. Utána hozzákeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet. Tésztává gyúrjuk, majd 4 részre osztjuk, és vékonyra kinyújtjuk.
2. lépés
Egyenként ráhelyezzük egy sütőlemezre, és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. A krémhez a margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A hideg tejjel elkeverjük a lisztet, majd felfőzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a margarinos krémmel.
3. lépés
Ezzel a töltelékkel megtöltjük a mézes lapokat úgy hogy a két középső lap közé baracklekvár kerüljön. A tetejét vastagon szórjuk meg porcukorral.
Értékelések
(5 / 5)
5 személy értékelt
12 768 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
428 kcal -
Zsír
7.4g -
Szénhidrát
80.8g -
Fehérje
9.5g